20 Mart 2020 Cuma

Soruyorum #8


Seçtiğiniz yol mu yanlış yoksa siz mi yanlışsınız?


Ben cevap veremiyorum.

13 yorum:

  1. Ikiside degil zamanlama yanlis ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o etkeni atlamamak lazım. Bazen ceteris paribus yanlış yönlendiriyor insanı :)

      Sil
    2. Ceteris paribus diye birseyin olma sansi yok bilimsel olarak .. normal sartlar altinda Hersey sabitken daha dogru Bence .. o bile tartisilir .. neye gore normal yada ayni sartlar ..

      Sil
  2. Ikiside yanlis degil .. zamanlaman yanlis ...

    YanıtlaSil
  3. seçtiğim yol çok yalnız

    YanıtlaSil
  4. İrem'ciğim 7 ay 20 gündür bloğumdan uzaktaydım, bu arada senin sayfan kaybolmuş, aradım, taradım buldum seni dedektif gibi:)))
    Sorunun cevabına gelince: Bir yol seçeriz ama kendi kalbimizin sesiyle seçtiğimiz yol olursa yanlış olmaz, başkasının aklına, tavsiyesine (tavsiyeler her zaman doğru olmayabiliyor yani argo tabiriyle gaz vermek, şunu seç iyi olur demek halbuki bakalım o seçeceğin şey senin için doğru seçim mi?)uyunca o yol da yanlış oluyor ve yanlış hesap Bağdat'tan döner eninde sonunda anlıyoruz yanlış seçim yaptığımızı.
    Bu örneği yıllar önce abimin gazına gelip üniversite seçimimde yaptığım yanlış tercihe dayanarak verdim. Halbuki kendi yeteğenim, kendi sevdiğim şeyler başkaydı. Nitekim yıllar sonra değil 10 yıl içinde yanlış yaptığımı anladım:( velhasıl hep kendi kalbinizin ve kendi mantığınızı dinleyin, başkasını abiniz, anneniz vs. (ki anneler daha doğru söylüyorlar hiç unutmam sana göre bir bölüm değil bu demişti. Nasıl da haklı çıktı rahmetli:( dinlemeyin. Anneleri ise dinleyin:)babalar hiç karışmaz genelde benim rahmetli gibiyse sen nasıl istiyorsan öyle yap kızım derdi canım yaa....o yüzden en iyisi annelerin sözünü yabana atmamak. Sizinkiyle çakışacaktır istisnalar ise kaideyi bozmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla zaman geçmiş bu küslük yetmez mi artık :) Katılıyorum kararları başkasına bırakmamak lazım... Ben de annem için aynı şeyi düşünüyorum. En iyi olanı bilmesi mümkün mü bilmem; ama benim için kötü olan şeyleri hemen hissediyor :)

      Sil
    2. Yok yok bloğuma küs değildim zaten, sadece yazma isteğim kaybolmuştu diyeyim. Döndüm, beklerim:)

      Sil
  5. Not: Aylardır blogdan uzak olunca içim dolmuş ne uzun yorum yaptım az önce öyle:)kusura bakma:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kusura bakması o kadar özledim ki buralarda olmanı :)

      Sil
  6. boşveer yanlış da olsa seçcen gitcen işteee :) genelde force majeure oluyol :)

    YanıtlaSil