4 Temmuz 2019 Perşembe

2019 Filmleri #4

Hot Girls Wanted



İki gün önce izlediğim belgesellerden biri oldu Hot Girls Wanted. Filmde porno sektörüne giren genç yaştaki kadınların deneyimlerini izliyorsunuz. Yani bu şekilde bir meslek seçiminin nedenleri neler oluyor, nasıl bu işe ulaşıyorlar, süreç nasıl işliyor, pişmanlıkları oluyor mu vb. 

Film bir Amerikan yapımı ve tahmin edileceği üzere herkesin kişisel deneyimlerini ve süreci bir tutmak doğru olmaz. Filmde bir grup kızın deneyimleri ele alınıyor. İlk olarak bu işe nasıl ve neden girdiklerini görüyoruz. Kızlar 18-25 yaşları arasında ve genelde liseyi yeni bitirmişler. Kızlar mail adreslerine spam yoluyla düşen bir mail ile bu işten haberdar oluyorlar. Birçoğunun söylediği üzere kişiler işin o boyuta geleceğini düşünmüyor. Yüksek miktarda para ve uçak bileti teklif ediliyor. 

Bu işi yapan her firma mı denir ona bilemiyorum; ama medya sektöründe yer alan gruplar diyelim hadi... Farklı bir tutuma sahip olabilir. Belgeselde yer alan kızlar onların fikirlerine saygı gösterilen bir grupta çalışıyorlar. Yani belgeselde yer alan kadınlar ve erkekler birbirini oyuncu olarak görüyor. Herkesin bir rolü var.
Grupta yer alan kadınların birçoğu sektör dışında cinsel ilişkiye girmediğini söylüyor. Bir de bunun temas olmayan sadece kamera kaydı yapılan çeşitleri de var. Bu sanırım ülkemizde de yaygın hatta çevremde biri yapıyordu. Tabii insanlara neden diye sormak ya da yargılamak doğru değil bence.

Filmde kadınların aile ilişkileri ve kadın erkek ilişkileri hakkında da deneyimleri ile ilgili bir şeyler görme şansına sahip oluyorsunuz. Hemen hemen hepsi ailesinden habersiz bu işe girse de kısa süre sonra duyuluyor ya da kendileri söylemek zorunda kalıyor. Türkiye'de de bu iş çok farklıdır elbette. Ailesine bunu itiraf edebilecek kadın sayısının çok fazla olduğunu pek sanmıyorum. Filmde bir kadın ailesine bunu söylemeden önce şunları yaşadığını söylüyordu: İlk başladığım zamanlar içimde bir korku oluyordu. Başıma bir şey gelirse kendimi bu durumdan nasıl kurtaracağımı değil aileme ne diyeceğimi düşünüyordum. Bu yüzden söylemem gerekti. 

Sektör yalnızca ülkeden ülkeye değil her kişiye göre değişecektir elbette. Filmin başında bu konularda arama motorlarında yapılan aramanın en ünlü sosyal medya kanalları ve haber sitelerinden çok daha fazla olduğu görülmekte. Kişilerin bu içeriklere kolayca ulaşması en büyük tartışma konusu. Çünkü internet sadece yetişkinlerin elinde olan bir şey değil. 

8 yorum:

  1. İsteyerek böyle bir şeye nasıl giriyorlar aklım almıyor İrem'ciğim. Yani hani çok parasızlık mı? Artık ya da çok kötü bir ailede mi büyüyorlar? Sevgisiz vs. hep denir ya "Simit sat, onurlu yaşa" en güzeli. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum; ama bir boşluk oluyor demek ki bazen. Kim isteyerek ya da sonucunda bu işe gideceğini bilerek başlar ki sonuçta.

      Sil
  2. hımm ilginçmiş alayım listeye bir dolu belgesel ve dizi izlesem de buna rastlamamışım, tişkir :)

    YanıtlaSil
  3. izledim yazdım şimdi. ay zordu izlemek yaa ama iyiydi tabii. bir kere de senden görüp bir iran filmi izlemiştim de sonra şimdi en sevdiklerimden oldu o film. utanç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de etkilenmiştim ondan bayağı.

      Sil
    2. istediğin zaman sanaa, izlediğim iyi belgesellerden söleriim :) wild wild country, captive, the keepers, örneğins :)

      Sil
    3. Dans eden kadın emojisi yollamak isterdim şu an ama burada yok maalesef :D

      Sil