13 Temmuz 2019 Cumartesi

2019 KİTAPLARI #6

KİRAZ AĞACI İLE ARAMIZDAKİ MESAFE - PAOLA PERETTI



Hayatınızda sizi engelleyen şeyler var mı?
Bu ister fiziksel bir yoksunluk olsun ister duygusal bir yoksunluk...
Herkes için engeller vardır. İnsanları birbirinden ayıran şey engellerin çeşidi de değildir. Bizi birbirimizden ayıran şey hayatımızda var olan engellerle nasıl yaşadığımızdır.

Kiraz Ağacı ile Aramızdaki Mesafe bir çocuk kitabı olarak görülüyor olsa da kendi hayatıma da büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum ve herkesin bunu okumaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kitap 9 yaşındaki bir kızın nadir görülen bir hastalık sebebiyle görme yetisini kaybetmeye başlaması ve bu süreçte yaşadıklarıyla ilgilidir. Bu birçok kişi için düşünülemeyecek kadar kötü bir engel olabilir. Hayatınızın tamamen karanlığa bürünmesi... Hele bir de çocuksanız... Ancak küçük kız bize çok güzel ders veriyor.

Bu süreçte eline bir defter alıyor küçük kız. Sonra hayatı karanlığa gömüldükten sonra bir daha yapamayacağını düşündüğü şeyleri yazmaya başlıyor. Ancak yaşadığı şeyler ona gösteriyor ki tüm bu liste aslında gözleri görmeden de yapabileceği ve yapmayı gerçekten sevdiği şeylerden oluşuyor. 

Kitabı okuyunca ben de bir liste yapmaya karar verdim. Çünkü bazen kendimizi çok ihmal ediyoruz. Kendimizi yapmaya mecbur bıraktığımız şeyler yüzünden sevdiğimiz şeylere hayatımızda yer veremiyoruz. 

İnsan yapmayı sevdiği şeyleri yaparken var oluyor sanki. Tüm gün çalıştıktan ya da okulda vakit geçirdikten sonra tüm zamanımı boşa harcamış gibi hissetmeme rağmen tütsümü yakıp kendimi dinlemek ve sevdiğim şeyleri yapmak bana tekrar yaşıyormuşum hissini veriyor. Listemi yaptıktan sonra burada da paylaşacağım ve isteyen herkesi bunu yapmaya davet ediyorum. :) 

4 yorum:

  1. Çok hüzünlüymüş öyküsü, ne kadar acı bir şey hiçbir çocuğun başına gelmemeli böyle bir şey. Mutlaka okumak isterim. Çok teşekkürler İrem'ciğim. :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel konu. anladığım kadarıyla sonunda hayata tutunuyo. sonu umutlu olsa gerek. iyi kitapmış belli. listeler iyidir tabii. bayılırım yanii. yeni yıla girerken, yaza gireken, sonbaharda. kararlar iyidir. ve hedefler. insana iyi geliyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle değil mi.. Çok güzel bir hikayesi vardı. :)

      Sil